DjSuperStore

DjSuperStore și ce înseamnă Hub-ul de pe strada Aurel Vlaicu 20

DjSuperStore și ce inseamna Hub-ul de pe strada Aurel Vlaicu nr.20
DjSuperStore și ce inseamna Hub-ul de pe strada Aurel Vlaicu nr.20

DjSuperStore, magazinul care pune la dispoziție un catalog vast de produse pentru pasionații de muzică. Hub-ul a fost deschis recent, deși proiectul a început încă din 2016 din dorința de a crea un spațiu al pasionaților de muzică, al oamenilor din industrie, al artiștilor și al freelancerilor din entertainment.

Situat pe strada Aurel Vlaicu nr. 20, într-un fost hotel, hub-ul are 13 camere, fiecare cameră cu diferite utilități. Pe lângă spațiile dedicate showroom-ului, în care poți vedea și testa echipamentele în funcție de zona de activitate (DJ, producție, monitoare de studio, microfoane), au și o cameră de coworking, în care oricine își poate petrece ziua lurând la proiecte personale, o cameră pentru podcast-uri și o cameră dedicată conținutului foto-video.

Cea mai cunoscută cameră este Book The Booth, ea fiind echipată cu un setup de Dj, pentru festival. Astfel, doritorii pot veni oricând să testeze echipamente, să înregistreze un promo mix și să facă live streaming. Camera se poate rezerva simplu și ușor, online, direct de pe site-ul djsuperstore.ro. In timpul verii proiectul face o pauză, urmând că la jumătatea lunii septembrie să revină la cursul normal.

Pe lângă toate aceste echipamente, DjSuperStore pune la dispoziție și două cursuri online, unul de music mixing și unul de producție muzicală. Despre cursuri, dar și despre HUB, veți afla mai multe în acest interviu.

Ce pot învăța, cei interesați, la cursul de music mixing pentru începători?

Avem o selecție de produse care vine la pachet cu cursuri online de mixing și de producție. Cursurile au fost filmate în pandemie, atunci că̂nd show-room-ul a fost închis și am putut să̆-l folosim că set de filmare. Totodată, cursurile pe care le oferim conț̦in tot ce ai nevoie să știi la început, dacă̆ vrei să înveți să mixezi sau să produci muzică.

Începătorii trebuie să aibă deja experiență sau pot învăța de la 0?

Singurul lucru de care au nevoie începătorii este perseverență și timp liber. Și normal, trebuie să le placă muzica. Am reușit să descompunem noțiunile importante din teoria muzicală̆ și basicul echipamentelor de Dj și să le structurăm astfel încât învățarea lor să fie simplă și fun.

Dacă participanții își doresc să învețe, însă nu dispun de o consolă acasă, pot închiria o consolă din magazin?

Într-adevăr, practica, atât pentru mixing cât și pentru producția muzicală este foarte importantă. La fel că înotul, nu se poate învăța din cărți. 🙂 Noi oferim suportul video prin care ei pot vedea și înțelege noțiunile elementare de bază. În ceea ce privește practica pe echipamente, aceasta este necesară pentru oricine vrea să învețe să mixeze. Echipamentele pe care noi le punem la dispoziție pentru rental sunt cele profesionale pentru evenimente și festivaluri, însă, pentru a face practică, nu ai nevoie neapărat de ele. Dacă vrei să exersezi, poți rezerva o sesiune la Book The Booth și să vezi care este feelingul de Dj profesionist. În ceea ce privește consolele de DJ, poți găși pe site la noi modele începând de la 500 Ron până la 10.000 Ron, iar colegii din showroom sau de la telefon, îți pot recomanda modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, setup-ul-ui tău de acasă̆ și evident, pentru bugetul tău.

Dar când vine vorba de producție muzicală, ce pot învăța cei pasionați la acest curs?

Producția muzicală este puțin mai complexă, în sensul în care ai nevoie de mai multe informații pentru a putea face muzică la tine acasă. În cursul online pe care noi îl oferim gratuit la o gamă destul de mare de echipamente pentru producție (clape midi, plăci de sunet, monitoare de studio) explicăm noțiunile de bază de care ai nevoie pentru a putea începe. De la detalii despre un set-up de producție, noțiuni muzicale, până la cum să faci un track de 6-7 instrumente.

În acest caz, începătorii trebuie să aibă deja experiență sau pot învața de la 0?

Având în vedere că în curs explicăm cum să o iei de la început, nu, nu ai nevoie de foarte multe cunoștințe sau experiență. Important e să-ți placă și să vrei să înveți. Desigur, după ce vezi filmele de la noi, e important să fii hands on și să faci muzică, pentru că peste informațiile pe care le primeșți de la noi, experiența ta este foarte importantă. La fel că la mixing, producția muzicală ține foarte mult de practica individuală. În funcție de muzica pe care vrei să o faci, software-ul pe care îl foloseșți, camera în care vrei să-ți faci mini-studio, setup-ul diferă. Rental-ul nu este o soluție pentru niciun producător, însă avantajul aici este că te poți apuca de producție muzicală cu doar câteva sute de lei investiti într-o clapă, un drum machine și o pereche de căști. Sigur, în funcție de aspirațiile pe care le ai și evoluția ta, un set-up complet de studio poate ajunge la câteva zeci de mii de euro.

Am vorbit și despre închirierea pupitrului.

Ne povestiți puțin despre facilitățile pe care le oferă Book The Booth? Echipament, prețuri, metodă de rezervare, etc.

Este un loc pe care ni l-am dorit chiar din show-room-ul vechi și mi se pare că este cea mai fair susținere pe care o putem oferi artiștilor la început de drum sau a celor care vor mai departe să se promoveze în online. Setup-ul este unul de festival, două playere Pioneer DJ, mixer Pioneer Dj sau Allen & Heath și platane Technics. Datorită parteneriatlui pe care îl avem cu Glo, acest serviciu oferit este gratuit pentru toată lumea, iar rezervările se fac exclusiv online pe hfps://hub.djsuperstore.ro/book-the-booth/

Ați putea să ne spuneți care este procentul de femei care închiriază pupitrul lunar?

Mă întrebi asta pentru că vrei să confirmi un lucru care pare evident :). Da, așa este. Interesul pentru Djing a crescut foarte mult și în rândul femeilor. Până la urmă, din toate research-urile pe care le-am făcut, interesul pentru această meserie pleacă din pasiune, iar pasiunea pentru muzică nu cred că are gen. So, mă bucur să văd la pupitru din ce în ce mai multe femei care pun muzică.

Observați că interesul tinerilor este mai sporit spre dezvoltarea abilităților de music mixing și producție în ultimii ani?

Mi se pare că odată cu creșterea industriei de evenimente, fie că vorbim despre festivaluri mari sau despre evenimente mici de weekend, awareness-ul asupra Djing-ului a crescut la fel de mult. Față de acum 10 ani, sigur tinerii știu să-ți spună numele a cel puțin 10 Dj în 20 de secunde. Acum, că pasul ăsta a fost deja făcut și ne îndreptăm cumva spre un istoric în ceea ce privește cultura muzicală și Djing, cred că nu mai este un termen atât de străîn pentru tineri. Pasul următor pentru ei este să-și dorească să practice și ei povestea asta. Nu neapărat într-un mod profesionist, dar până la nivelul la care pot fi și ei DJ-ul găștii sau găștilor din care fac parte. Pentru asta, împreună cu Undoo și Ruky, doi profesioniști cu un background tare, lucrăm la programa pentru un curs live de mixing, pe care îl vom face aici, la noi la hub. Ne dorim mult să putem oferi acces la secretele Djing-ului pasionaților de muzică și vrem să o facem o experiență cool și entertaining. Așa că, cu mare nerăbdare, abia aș̦teptăm să pornim cursurile de dj live. Mai durează puțin 🙂

Aveți la vânzare și foarte multe viniluri, pe care le putem asculta și vizitând Mugshot. Ai putea face un top 5 discuri preferate din colecția voastră?

Ideea cu colecția de vinyl pe care o avem în record-shop-ul nostru este că în timp ce savurezi o cafea bună, să poți să dig prin niște muzică bună. Avem albume și titluri de la ABBA până la Metallica și ediții de colecție de la Bob Marley. Vezi tu, personal, nu cred că muzica preferată există. Cred că muzica este ceva care îți accentuează un mood pe care deja îl ai, sau, te poate duce într-un mood pe care ți-l dorești. Cred că fiecare dintre noi are top-ul lui în funcție de mood și de context.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top